Van Martijn Laman naar MLTM

Geboren in Den Haag. Afgestudeerd in Amsterdam (Hbo Communicatie, specialisatie tekstschrijven en scenarioschrijven). Wonend in Utrecht en van daaruit zzp’er in woord en beeld. Werkend in heel Nederland (maar niet overal tegelijk).

Het spel met taal heeft me altijd geboeid. Ik bedoel het spel tussen spreker en luisteraar, lezer en schrijver, bedoeling en interpretatie. In het woordenboek wordt de betekenis van elk woord keurig uitgelegd. Maar zodra we die woorden in onze communicatie gebruiken, ontdekken we dat eigenlijk niets vastligt. Daar moet je telkens opnieuw voor zorgen. Dat besef helpt me op elk moment in mijn werk.

Laptopbenen voorkom je met hardlopen en wielrennen, vind ik. Fotografie brengt me soms ook ver. Mijn voorliefde voor film en leesvoer helpt dan weer de geest. En ondanks mijn zeebenen ben ik tegenwoordig zelfs trainer/coach in het pupillenvoetbal. Motto van dit moment, geleend van iemand anders: ‘Eerst denken, dan praten. / Eerst lezen, dan denken.’ (Anders zouden tekstschrijvers geen werk hebben.)

Achter deze succesvolle(…) schrijver staan mijn vriendin en twee kinderen. Tegelijk sta ik natuurlijk achter hen, om het ingewikkeld te maken.


  • Foto van tekstschrijver Martijn Laman uit Utrecht

Hoe werkt MLTM?

Vooral laagdrempelig. Dat is ook de reden waarom ik er hier voor heb gekozen om u met ‘je’ aan te spreken. En als je een interessante, belangrijke, en/of dringende  klus hebt, kun je me het beste bellen of appen: 06 2472 1704. In mijn werk ben ik gezond kritisch, zelfstandig, snel van begrip. De klus is af, als jij tevreden bent.

Startpunt is altijd een duidelijke briefing (Doel, doelgroep, deadline en andere d’s). Als je weet wat je wilt, weet ik wat je nodig hebt – en daar zorg ik dan voor. Te beginnen met een heldere offerte.

Ook na afronding houd ik het simpel: geen verrassingen in de factuur, geen gepuzzel met minuten.

Wat heeft MLTM zoal gedaan?

Echt van alles. Dat vind ik ook het mooie aan dit werk. Kijk op mijn portfoliopagina voor een selectie van opdrachtgevers en opdrachten die een beeld geven van wat ik kan en doe. En vragen naar referenties kan natuurlijk altijd.

Tarief

Uurprijs: € 70

Klussen van meer dan 5 werkdagen: in overleg.

Met een woordprijs werk ik liever niet, omdat sommige woorden nu eenmaal meer wegen dan andere. Een prijs per woord kan wel voorkomen bij bijvoorbeeld vertalingen en correctie van spelling en grammatica van lange teksten.

Kijken of het klikt?

Hoi Martijn,freelance-tekstschrijver-tarieven